Cum ajută uleiurile esențiale la ameliorarea afecțiunilor pielii

Tot mai multe persoane își îndreaptă atenția spre produse și uleiuri esențiale, din dorința de a trata diverse afecțiuni ale pielii, des întâlnite. Aceste uleiuri au o mulțime de beneficii pentru sănătate și își dovedesc eficiența în tratarea afecțiunilor celui mai mare organ uman: pielea. Acnee, roșeață, mușcături de insecte, psoriazis, pete – iată doar câteva condiții vizate de uleiurile esențiale.

Puteți să vă mențineți o piele sănătoasă și frumoasă, cu ajutorul acestor uleiuri esențiale.

Este evident că tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii nu trebuie să fie un proces complicat, costisitor sau stresant. De multe ori pielea râvnește după ingrediente simple, oferite de însăși Mama Natură.

Produsele Puressentiel au preț accesibil, conțin mix de esențe curative, a căror eficiență a fost constatată clinic și prin milioane de experiențe. Data viitoare când căutați o soluție ieftină pentru afecțiunile pielii, opriți-vă la uleiurile esențiale.

9 Afecțiuni comune ale pielii și tratamente aferente pe bază de uleiuri esențiale

  • Acneea – este o afecțiune comună a pielii la nivelul glandelor ce produc sebum și sunt conectate cu porii prin foliculi. Când acești foliculi se blochează din cauza excesului de sebum, crează un dop de bacterii, iar pielea se umflă. Așa apare acneea.

Datorită proprietăților dezinfectante, uleiul tea tree (arbore de ceai) poate fi un ajutor puternic în lupta împotriva acneei. Uleiul de arbore de ceai este antimicrobian, antiseptic și antifungic. El este util încă din faza de prevenție a exploziilor acneice.

 

  • Pete pe piele. Apar în general odată cu înaintarea în vârstă. Sunt plane, au culoare maro sau neagră. Deși nu sunt dureroase, ele sunt inestetice și se pot dezvolta când sunt expuse la soare. Sunt cauzate de modificările pielii și de razele UV și sunt frecvente la persoanele ce trec de 40 de ani. Vestea bună este că puteți scăpa de aceste pete cu ajutorul uleiului de tămâie. Numit și ulei Frankincense, acesta ajută la regenerarea de noi celule ale pielii și stimlează o rată rapidă de diviziune celulară, care la rândul său duce la o vindecare accelerată a pielii.

 

  • Celulita – este cauzată de acumularea de celule de grăsime care sunt împinse spre suprafața pielii, creând indentări inegale. Deși nu este dureroasă, celulita reprezintă o afecțiune inestetică. În plus față de o dietă sănătoasă și mult sport, uleiul de ienupăr este foarte popular în tratamentele de combatere a celulitei. Ienupărul minimizează inflamația și stimulează fluxul sanguin. Conține calciu, potasiu și zinc, elemente deseori injectate sub piele pentru a descompune grăsimea formată de celulită.

 

  • Vergeturile – sunt cauzate de întinderea și inelasticitatea pielii. Apar frecvent pe abdomen, șolduri, sâni, fese și coapse. Pot fi mai severe în funcție de moștenirea genetică, stres fizic și nivelul de cortizon din corp. Cu toate că nu sunt dureroase, vergeturile reprezintă un motiv de îngrijorare mai ales pentru femei. Pentru combaterea vergeturilor puteți folosi uleiul esențial de helichrysum (imortele). Acesta este diuretic, astringent, analgezic, antispastic și cel mai important…puternic. Ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și îmbunătățirea aspectului pielii. 

 

  • Arsuri solare – au loc din cauza expunerii în exces la razele UV. În mod obișnuit pielea este fierbinte la atingere, devine dureroasă și începe să se exfolieze. Acest lucru poate dura câteva zile sau chiar câteva săptămâni. În acest caz este critic să vă hidratați bine. În plus, uleiurile esențiale de mușețel și lavandă pot ameliora durerea și pot reduce inflamația.

 

  • Eczema – determină înroșirea și uscarea pielii. Deseori apare și pruritul pe acest fond, lucru care poate duce ușor la sângerări, din cauza nevoii de scărpinare. Simptomele de uscăciune și iritație piele acută pot fi calmate cu ulei esențial de trandafir. Acesta are compuși anti-inflamatori, ajută la vindecarea texturii pielii și reduce asprimea cauzată de eczeme.

 

  • Mușcături de insecte. Pot fi țânțari, furnici și chiar muște. Aceste mușcături provoacă disconfort, umflături și mâncărimi. Deși efectele sunt minore, simptomele pot fi deranjante de la activitățile cotidiene, mai ales când petreceți timp în aer liber. Din fericire, uleiurile esențiale sunt de ajutor împotriva mușcăturilor de insecte. Uleiul de lavandă este antiinflamator și are calități antiseptice care ajută la reducerea iritațiilor curente provocate de mușcături. În plus, împiedică agravarea acestora.

 

  • Rozaceea – este o afecțiune pe termen îndelungat, care provoacă roșeață mai ales la nivelul tenului. Este mai răspândită în rândul femeilor în vârstă. Simptomele includ înroșirea feței, acnee, nas umflat și prezența unor firișoare roșii sub piele. Ciudat este că nu se cunosc cauzele reale ale acestei afecțiuni de piele și nici un tratament universal valabil. Cu toate acestea, uleiul esențial de mușețel aplicat pe zona afectată poate minimiza simptomele neplăcute. Mușețelul este antiinflamator și reduce roșeața de la nivelul pielii.

 

  • Psoriazis – este cauzat de o tulburare autoimună și produce pete roșii. Utilizarea anumitor uleiuri esențiale, ca tratament suplimentar, poate atenua disconfortul creat de această afecțiune de piele. Cele mai utilizate esențe în acest sens sunt lavanda, menta, geranium, arborele de ceai/ tea tree și uleiurile de semințe negre. Acestea susțin sistemul imunitar, previn infecțiile, ameliorează inflamația, diminuează senzația de prurit, stimulează circulația. Sunt antibacteriene și antifungice, menținând astfel zona curată.
Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților