Ce să faci când ai cârcei și febră musculară

Dacă faceți exerciții fizice regulate și mergeți des în sala de antrenamente, cu siguranță vi s-a întâmplat la un moment dat să experimentați febra musculară, cârcei sau alt tip de tensiune in mușchi. Acestea reprezintă reacții întârziate la leziunile ușoare în fibrele musculare în timpul desfășurări unei activități fizice.

Simptomele apar de obicei în decurs de 24 -72 de ore după activitate. Durerea și disconfortul pot fi îndepărtate cu pilule antiinflamatoare, dar e bine de știut că există și remedii naturale.

Dacă acuzați cârcei, febră musculară sau alte dureri la nivelul mușchilor, puteți folosi uleiurile esențiale pentru reducerea inflamației, ameliorarea spasmelor și stimularea circulației sangvine.

Febra musculară și cârceii pot fi rezultatul mai multor cauze, cele mai frecvente fiind următoarele:

 • Antrenamente lungi și solicitante
 • Oboseală sau durere survenită în urma unei afecțiuni
 • Tensiune sau stres la locul de muncă, în special, în zona gâtului, capului și umerilor
 • Un zbor lung sau o călătorie de durată
 • O afecțiune cronică (de exemplu fibromialgia)
 • O durere cronică de mijloc, artrită sau afecțiuni ale tendoanelor
uleiuri pentru febra musculara

Cu ce trece febra musculară? – Cu uleiuri esențiale

Următoarele uleiuri esențiale pot oferi o mulțime de beneficii, inclusiv reducerea spasmelor musculare și îmbunătățirea circulației. 

Iată cele mai eficiente soluții pentru pacienții cu febră musculară și cârcei:

Uleiul esențial de lavandă

Dacă ați pășit vreodată într-o cameră inundată de aroma inconfundabilă a lavandei sau ați așezat capul pe o pernă umplută cu flori de lavandă, știți ce efect calmant poate avea această plantă puternic mirositoare. În afară de a fi extraordinar pentru relaxare, uleiul esențial de lavandă poate „lua cu mâna” febra musculară.

Acest lucru se datorează proprietăților sale anti-inflamatorii și analgezice, eficiente pentru tratarea tensiunii musculare. Este excelent de asemenea pentru ameliorarea spasmelor musculare cauzate de stresul mental sau anxietate.

Cum puteți folosi uleiul esențial de lavandă pentru febra musculară?

 • Inhalați și respirați adânc
 • Amestecați câteva picături de ulei esențial de lavandă cu ulei de cocos și masați zona afectată
 • Adăugați uleiul de lavandă în dispozitivul de difuzare arome înainte de a adormi
 • Picurați 10 – 15 stropi de ulei esențial de lavandă în cadă atunci când faceți o baie caldă

Mic truc febra musculara tratament: Aplicați PURESSENTIEL GEL ANTIREUMATIC FL*60ML într-o cantitate mică, de două ori pe zi, pe zona dureroasă. Pe lângă lavandă, acest gel conține încă 14 uleiuri esențiale cu proprietăți prețioase, care și-au dovedit clinic beneficiile pentru combaterea febrei musculare și a cârceilor.

Ulei esențial de mentă

Iată o altă opțiune excelentă pentru febră musculară, cârcei și diverse afecțiuni ale mușchilor. Menta acționează ca antispasmodic, analgezic și antiinflamator. Ea calmează și minimizează spasmele musculare, relaxează mușchii, în special în zona mijlocului, reduce tensiunea, inflamația și durerea, acționează ca un decongestionant și este extrem de benefic pentru fibromialgii, artrite, cârcei.

Mic truc pentru febra musculară: Folosește PURESSENTIEL ROLLER ANTIREUMATIC 75ML pentru a elimina eficient febra și tensiunea musculară. Acest produs organic poate fi ușor de găsit în geanta sportivilor care se angajează în antrenamente solicitante sau în trusa persoanelor predispuse la dureri musculare de gât, umeri, amorțeală și contracții musculare. Nu mai puțin de 14 uleiuri esențiale sunt mixate în acest cocktail. În afară de mentă, el conține eucalipt, maghiran, nucșoară, pin, rozmarin, mușețel.

În martie 2013 a fost realizat un studiu despre efectele uleiului de mentă privind performanța fizică. Concluziile au fost că uleiul esențial de mentă și-a dovedit eficacitatea asupra rezultatelor fizice, parametrilor de spirometrie, tensiunii arteriale și respirației.

Ulei esențial de maghiran

Maghiranul este o plantă minune atunci când vine vorba despre detensionarea mușchilor după efort prelungit. Este deseori asociat cu antrenamentele fizice susținute și diverse spasme musculare. Relaxează mușchii tensionați și susține sistemul cardiovascular. Are proprietăți analgezice uimitoare și caracteristici terapeutice în direcția tratării inflamației, durerilor articulare și febrei.

De-a lungul veacurilor, maghiranul a fost numit “bucuria munților”, iar din punct de vedere emoțional a fost catalogat ca fiind planta iubirii, fericirii și longevității.

Uleiul de maghiran poate fi folosit în sesiuni de masaje a zonelor durerose ori adăugat în băi calde.

 • Pentru a testa eficacitatea uleiului de maghiran, el a fost mixat cu alte ingrediente într-o cremă consistentă și testat într-un studiu clinic randomizat in anul 2012. Grupului de control i s-a alocat un miros sintetic, iar pacienții din grupul țintă au masat crema cu ulei de maghiran pe zonele dureroase. La final, pacienții din al doilea grup au recunoscut o ameliorare a durerii. Uleiurile esențiale folosite în acest studiu au fost levănțica, salvia și maghiranul.

Mic truc pentru febra musculară: Folosiți un unguent dureri musculare îmbogățit cu multiple uleiuri esențiale, cu unt de shea și ceară de albine. Unguent antireumatic cu 14 uleiuri esențiale, PURESSENTIEL, 30 ml este ideal pentru a scăpa de febra musculară și de cârceii neplăcuți.

Soluții concentrate pentru cârcei și durere de mușchi

Rozmarinul, imortelele, eucaliptul, pinul și mușețelul sunt de asemenea plante folosite cu succes pentru tratarea cârceilor și febrei musculare. Iar unul din lucrurile grozave legate de uleiurile esențiale este că ele pot fi armonizate pentru efecte amplificate.

Astfel, o alternativă eficientă la folosirea unui singur ulei esențial, este un cocktail concentrat de esențe tari ce-și unesc proprietățile și atributele miraculoase pentru un scop comun: ameliorarea durerii și disconfortului creat de cârcei și febră musculară.

Fără ingrediente toxice pentru organismul uman

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților