Bucură-te de un corp sănătos și relaxat

Uleiul esențial este o soluție lichidă foarte concentrată extrasă din frunze, ierburi, scoarțe și coji ale anumitor plante. Reprezintă o combinație unică de substanțe chimice și este obținut de cele mai multe ori prin presare mecanică sau distilare.

Uleiurile esențiale pot fi considerate o tendință și o alternativă la procedurile medicale cunoscute. Tot mai multe studii clinice sugerează că ele sunt eficiente pentru prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni.

Există numeroase uleiuri terapeutice cu proprietăți antimicrobiene care stimulează sistemul imunitar și țin bacteriile la distanță. O bună parte din ele au antioxidanți ce ajută la neutralizarea microorganismelor și factorilor dăunători pentru organism (poluare, toxine chimice, radiații etc). Masajele cu uleiuri esențiale pentru corp aduc multiple avantaje și devin astfel un concurent puternic pentru procedurile clasice de tratament și relaxare.

Cum sunt absorbite în corp uleiurile esențiale?
Inhalare
prin sistemul olfactiv
Când sunt inhalate, moleculele uleiurilor esențiale ajung pe vârful nasului și ating membrana mucoasă olfactivă. Aceasta are mii de receptori ce identifică mirosul și astfel stimularea olfactivă ajunge la sistemul olfactiv iar apoi prin nervi, în sistemul limbic al creierului. Aceasta este cea mai veche zonă din creier și se ocupă de stimulii psihologici și emoționali.
Read More
Absorbție prin piele
masaj corporal
Pielea este relativ permeabilă, căci permite trecerea substanțelor solubile grase și relativ impermeabilă la substanțele solubile în apă. Moleculele de uleiuri esențiale pot trece cu ușurință prin stratul corneum (stratul exterior al epidermei), de unde ajung în dermă, în capilare și în sânge. Absorbția are loc și prin foliculii de păr sau glandele de transpirație.
Read More
Intern
prin înghițire
Dar această modalitate nu este recomandată. Studiile arată că administrarea internă este cea mai puțin eficientă în absorbția uleiurilor esențiale terapeutice. Aceasta este recomandată doar sub stricta supraveghere a unui medic sau terapeut în aromaterapie.
Read More
Ce uleiuri esențiale poți folosi pentru masajul corporal

Cum se folosesc

Cele mai eficiente uleiuri pentru relaxare sunt cele extrase din lavandă, portocal, mușețel, tămâie. Le puteți folosi ca atare în cantități foarte mici, sau în amestec cu un ulei mai slab, de exemplu ulei de cocos sau de avocado, care să ajute la hidratarea pielii și la transferul mai eficient al elementelor active din uleiurile esențiale pe care le-ați ales. 

Mic truc

Pentru combaterea durerilor puteți folosi uleiurile de mentă, turmeric, eucalipt, rozmarin sau piper. Trebuie însă să aveți mare atenție atunci când folosiți orice ulei esențial direct pe piele, întrucât într-o cantitate prea mare, acesta poate provoca iritații sau chiar arsuri. Altminteri, conform unui studiu elaborat în Polonia în cadrul Academy of Cosmetics and Health Care, uleiurile esențiale pot funcționa ca un adjuvant foarte eficient în tratamentul paliativ al durerilor, iar compușii lor volatili pot ajuta la intrarea mai eficientă în straturile inferioare ale pielii ale unor tratamente clasice.  

Mic truc

Pentru relaxare și combaterea stresului folosiți ulei esențial de portocal, ulei de valeriană, ulei de levănțică, lime. Orice ulei de citrice sau plante iuți trebuie dizolvat într-un ulei slab (de exemplu ulei de cocos sau ulei de avocado) înainte de aplicarea pe piele pentru a evita iritațiile și arsurile. Alternativ, pentru a te bucura de un miros mai puternic și de beneficiile antistress ale aromaterapiei, puteți amesteca pur și simplu câteva picături din aceste uleiuri esențiale într-o candelă sau într-un difuzor. 

Mic truc

Aprindeți lumânările, alegeți uleiurile esențiale preferate și puteți începe să vă bucurați de o atmosferă parfumată, relaxată și romantică. Unele din aceste uleiuri sunt puternic afrodisiatice – pot calma, relaxa și stimula atmosfera din timpul preludiului. Cele mai apreciate uleiuri esențile pentru stimularea atmosferei romantice sunt: ulei esențial de vanilie, ulei de iasomie, esență de santal, de lavandă (cu note florale), trandafir și ulei de patchouli.

Mic truc

Știați că picioarele au 72 000 de terminații nervoase? Nu e de mirare că un astfel de masaj cu uleiuri esențiale poate face minuni. Folosiți ulei de arbore de ceai, mentă, ulei de lavandă, ulei de trandafir, eucalipt, rozmarin și lemongrass.

Mic truc

Unele uleiuri esențiale pot întineri pielea corpului, pot îmbunătăți circulația,  pot hidrata, încetini îmbătrânirea pielii și pot stimula regenerarea de noi celule. Încercați uleiurile esențiale de lavandă, uleiul de argan, frankincense, arbore de ceai.

Mic truc

Simpla inhalare a uleiurilor esențiale de grapefruit sau lămâie poate ajuta la pierderea în greutate. Acest lucru a fost constatat în urma unui studiu publicat în 2005. 

Câțiva ani mai târziu, în 2013, un alt studiu a demonstrat că mixul de ulei de grapefruit și lămâie ajută la arderea grăsimilor și suprimă creșterea în greutate. 

Beneficii ale utilizării uleiurilor esențiale în masaje corporale

calmează tensiunea musculară și vindecă leziunile

reduc inflamația și determină flexibilitatea pielii

combat durerile de spate

reduc durerile cauzate de artrită și durerile articulare

ameliorează rigiditatea musculară

stimulează circulația

ajută la o mai bună gestionare a stărilor depresive

susțin relaxarea și atenuează insomnia

hrănesc pielea

combat sau ajută la combaterea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul

reduc extinderea rănilor sau iritațiilor și favorizează vindecarea cicatricilor

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților