Uleiurile esențiale, una din multiplele soluții pentru curățarea porilor

curatarea-porilor-cu-uleiuri-esentiale

Sub pielea noastră se află glandele sebacee care secretă permanent sebum, ajutând astfel la eliminarea celulelor moarte, a impurităților, a prafului etc. Aceste impurități se depun în mod constant, iar dacă pielea nu este bine curățată, împreună cu impurătățile pe care le transportă, sebumul poate crea inflamații neplăcute. În cele din urmă porii se înfundă, iar acest lucru poate favoriza o serie de infecții manifestate sub formă de acnee, papule, pustule sau comedoane sau alte neplăceri mai grave.

Există multiple soluții pentru curățarea porilor, dar folosirea uleiurilor esențiale reprezintă una din cele mai naturale și eficiente metode. Uleiurile naturale pentru ten au proprietăți de curățare a porilor și pot împiedica depunerea impurităților pe piele, ajutând astfel la detoxifiere și frumusețe.

5 Uleiuri esențiale pentru ten și curățarea porilor

Ulei esențial din arborele de ceai

Acesta este cel mai bun ulei hidratant pentru curățarea porilor. Are proprietăți puternice ca dezinfectant și curăță eficient germenii, murdăria, sebumul depus etc. În plus, uleiul esențial de arbore de ceai ajută la curățarea excesului de grăsime de la nivelul pielii, exces ce cauzează apariția punctelor albe, punctelor negre și coșurilor.

Ulei esențial de lavandă

Denumirea acestui ulei facial provine din cuvântul latinesc “Lavare”, care se traduce prin “a spăla”. Lavanda spală pur și simplu porii, îndepărtând praful, murdăria, celulele moarte și impuritățile adunate. Acest ulei este de asemenea îmbogățit cu proprietăți calmante și este de mare ajutor pentru pielea inflamată, rezultată în urma înfundării porilor.

Pentru cele mai bune rezultate, uleiul esențial de lavandă se poate aplica direct pe piele sau în combinație cu uleiul de migdale.

Ulei esențial de salvie pentru ten

Uleiul de salvie este un alt ulei esențial foarte eficient pentru curățarea porilor și în general pentru tenul încărcat. Însăși denumirea acestei plante este edificatoare pentru proprietățile sale. Numele este derivat din latinescul “claris” care înseamnă “clar”, “curat”. Uleiul de salvie este o soluție foarte bună pentru curățarea tenului, în special pentru tenul gras. 

Ulei esențial de eucalipt

Și acest ulei de eucalipt își dovedește proprietățile terapeutice în ceea ce privește curățarea pielii și a porilor. Conform recomandărilor terapeuților naturiști, puteți adăuga câteva picături de ulei de eucalipt în rutina de hidratare, aplicând uleiul direct pe piele. O altă varianta interesantă, este să mixati uleiul esențial de eucalipt cu ulei de mentă și oțet alb și să pulverizați pe piele de 2 -3 ori pe zi. Tenul va rămâne mai curat și veți reuși să țineți la distanță posibilele infecții ale pielii.

Ulei esențial de rozmarin pentru cicatrizare

Rozmarinul are efecte fabuloase atunci când este folosit pentru recăpătarea strălucirii pielii. Elementele chimice organice din acest ulei esențial elimină pur și simplu excesul de grăsime din piele. Blochează declanșarea infecțiilor bacteriene în jurul porilor din piele și vindecă edemul ce poate rezulta din congestionarea porilor. Uleiul de rozmarin este de asemenea utilizat pentru revigorarea pielii și pentru îndepărtarea cicatricilor.

Concluzie pori dilatați – tratament naturist

Uleiurile amintite mai sunt sunt deosebit de eficiente pentru decongestionarea porilor și orice persoană care își dorește o piele curată și strălucitoare ar trebui să aibă în trusa de îngrijire personală un mix de astfel de esențe.

Create din respect pentru natură, aceste uleiuri esențiale reprezintă o alternativă sănătoasă și fără efecte secundare la tratamentele și procedurile  de salon, deseori prea dure și artificiale. 

Pentru remedii pori dilatați luați întotdeauna în considerare uleiurile esențiale enumerate mai sus ori formule concentrate și mixate în loțiuni, creme hidratante și unguente, cum sunt multe produse Puressentiel.

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților