Oare ce așteptări au femeile și bărbații de la produsele de îngrijire personală pe care le folosesc pentru baie sau corp?

Un lucru este sigur. Femeile și bărbații de azi au gusturi dinamice, chiar dacă mulți rămân loiali unor branduri preferate. Cu toate acestea, la un moment dat încolțește dorința de a experimenta ceva nou. Această dorință este aprinsă inclusiv de explozia marketingului online, care a transformat complet experiențele de consum și preferințele oamenilor în materie de produse de îngrijire personală.

uleiuri esentiale pentru ingrijire persoanala

Azi, piața produselor de îngrijire personală este orientată spre wellness, soluții anti-îmbătrânire și sănătate, iar în acest context uleiurile esențiale își găsesc aproape firesc rolul. Întrebuințarea acestor uleiuri parfumate, cu proprietăți bogate este tot mai amplificată. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt naturale, organice, delicate și eficiente pentru afecțiuni și situații variate.

Uleiurile esențiale au fost folosite în produse de îngrijire personală din cele mai vechi timpuri. Ele sunt deseori adăugate în sare de mare, săpunuri, șampoane și alte produse cosmetice. Întreaga industrie de formule de îngrijire personală abundă în produse ce exploatează latura convingătoare a uleiurilor esențiale: spumă de ras cu eucalipt, pastă de dinți cu mentă, mască de par cu mușețel etc.

Uleiurile calitative pot îmbunătăți foarte mult aspectul și sănătatea pielii. Își pot dovedi eficiența în caz de acnee sau ten gras, de exemplu. Aveți nevoie doar de combinația potrivită de câteva picături de uleiuri esențiale.

  • Atenție: Nu amestecați niciodată uleiuri esențiale cu creme hidratante, pentru că există riscul apariției unei reacții negative din cauza unor compuși sintetici.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru îngrijirea pielii și sfaturi de frumusețe

Pentru tenul gras funcționează cel mai bine uleiurile esențiale din chiparos, tămâie, lavandă, lămâie, salvie, cedru. Lămâia și menta pot fi aplicate local, în timp ce levănțica trebuie combinată cu un ulei. Pentru acnee puteți folosi mușețelul, lavanda, lemnul de santal, eucaliptul sau ulei esențial de tămâie.

Ulei esențial de mentă

Este perfect în trucuri de frumusețe. Este cel mai versatil ulei esențial și cel mai des întâlnit în produsele de îngrijire personală. Grație proprietăților sale antiseptice și antimicrobiene, menta previne acneea și elimină mătreața. Este folosit cu precădere în paste de dinți, uleiuri de masaj, săpunuri, șampoane, loțiuni de corp.

Ulei esențial de Bergamotă

Uleiul extras din coaja acestui fruct are un gust dulce de aromă de citrice. Este des utilizat ca ingredient important în săpunuri sau uleiuri de baie. Curăță foarte bine pielea și este ușor de aplicat chiar la duș.

Ulei esențial de lavandă

Lavanda este utilizată des în procesul de fabricare a produselor de îngrijire personală cum ar fi geluri de baie, șampoane, săpunuri, parfumuri și alte loțiuni de îngrijire a pielii. Este un ulei esențial ce poate fi aplicat direct pe piele și rămâne unic prin parfumul său.

Ulei esențial de chiparos

Acesta este un ulei apreciat pentru aroma sa curată și tonică. Are proprietăți antiseptice, iar un studiu apărut în 2014 în publicația “Medicină complementară și alternativă” a arătat că uleiul esențial de chiparos inhibă dezvoltarea bacteriilor. Puteți să-l găsiți ca ingredient în săpunuri, geluri de duș și alte produse de baie, precum și în deodorante.

Ulei esențial din lemn de cedru

Funcționează excelent pentru îngrijirea părului și a pielii. Are un miros plăcut, puternic și lemnos. Lasă pielea netedă și mătăsoasă. Este de asemenea utilizat în compoziții pentru săpunuri, șampoane și alte produse de curățare.

Ulei esențial de lămâie

Când se presează la rece din coajă, acest ulei esențial are proprietăți antifungice, astringente și antiseptice, calități care îl fac să fie un ingredient puternic pentru produsele de îngrijire a pielii și părului. Ca astringent este ideal pentru curățarea în profunzime a tenului gras deoarece reduce cantitatea de sebum.

Ulei esențial de tămâie

Având o aromă ce inspiră liniște mentală, acest ulei cu proprietăți antiseptice este utilizat în soluții cu apă de gură, pastă de dinți și alte produse de îngrijire orală. Este eficient în prevenirea cariilor și a infecțiilor orale, dar și pentru combaterea respirației urât mirositoare. Se folosește și în loțiuni și produse de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale de a proteja celulele pielii, de a reduce ridurile și de a combate alte semne de îmbătrânire.

Eficiența uleiurilor esențiale în ritualurile de îngrijire personală este de necontestat, iar combinațiile dintre esențe duc la crearea unor formule cu acțiune rapidă și efect puternic. 

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților