Soluții pentru tratamentul iritațiilor ușoare

Iritațiile ușoare ale pielii – cum ar fi iritație pe față, iritație de la transpirație, iritație după ras, iritații pe gât – pot fi neplăcute și dureroase. Cele mai frecvente cauze includ arsuri solare, mușcături de insecte, eczeme, alergii, expunerea la elemente toxice etc.

Indiferent de tipul și cauza iritației, dacă dați curs impulsului de a vă scărpina, problema se poate agrava, iar porțiunea afectată se poate extinde ușor. Corpul poate fi astfel predispus unor infecții majore.

iritatii-ale-pielii--tratamente-naturiste

Din fericire, există numeroase opțiuni de tratament natural pe bază de uleiuri esențiale pentru iritații ușoare ca: iritație de la căldură, iritație bărbierit, iritație pe spate, spuzeală pe față, iritație sub braț sau iritație pe frunte.

Aceste uleiuri organice pot să amelioreze senzația de prurit și pot accelera procesul de vindecare a pielii. În plus, uleiurile esențiale calmează spiritul și schimbă reacția organismului în fața mâncărimilor cauzate de iritații pe corp.

Uleiurile esențiale reprezintă un remediu ideal pentru iritațiile ușoare și au puține, chiar 0, efecte secundare. Ele dispun de proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antioxidante.

Mușcătura de viespe? Piele prea uscată? Contact necorespunzător cu un detergent dur?

Iritație după bărbierit, iritație pe față, iritație pe mâini, spate, picioare, zona inghinală sau sub braț? Indiferent de cauza iritației ușoare pe care o aveți și de zona afectată, puteți folosi cu încredere aceste uleiuri esențiale descrise mai jos.
6 uleiuri esențiale pentru iritații ale pielii

Ulei esențial de mentă ca tratament iritație piele

Este considerat unul din cele mai eficiente uleiuri capabile să domolească o piele iritată, cu senzație de mâncărime. În plus, uleiul de mentă acționează asupra infecției și reduce inflamația. Un studiu realizat în 2016 a demonstrat că aplicarea topică a uleiului de mentă poate într-adevăr să amelioreze senzația de mâncărime. 

Uleiul esențial de mentă poate fi utilizat în diverse moduri în caz de iritații ușoare ale pielii:

  • aplicați direct pe zona iritată
  • cu ajutorul unui difuzor aromaterapie
  • consumat în ceai, ca energizant

Totuși, având în vedere concentrația sa puternică, vă recomandăm să-l utilizați cu moderație. Puteți experimenta PURIFYING – Loțiune spray antebacteriana pt. mâini cu 3uleiuri esențiale 80 ml.

Ulei esențial de eucalipt pentru mâncărimi ale pielii

Esența de eucalipt este binecunoscută și apreciată pentru proprietățile anti-inflamatorii și antiseptice, precum și pentru efectul revigorant. Acest pachet de atribute reprezintă un remediu eficient pentru combaterea mâncărimilor provocate de iritațiile ușoare.

În general, uleiul esențial de eucalipt este asociat cu cel de cocos sau de măsline și aplicat direct pe zona afectată. 

Puteți folosi Gel antibacterian cu 3 uleiuri esențiale, PURESSENTIEL, 80 ml

Ulei esențial de arbore de ceai pentru iritație pe picioare cu mâncărimi și alte iritații ușoare

Acest ulei esențial este încărcat cu multiple proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antifungice și antivirale. Astfel, el reprezintă cu certitudine una din cele mai eficiente soluții de tratament natural pentru infecțiile ușoare ale pielii. Acționează prin amorțirea zonei, ceea ce minimizează disconfortul și durerea. Se aplică direct pe piele, în combinație cu uleiul de cocos.

Ulei esențial de mușețel pentru mâncărime pe mâini și alte iritații similare

Proprietățile ce recomandă mușețelul ca fiind un remediu eficient împotriva iritatiilor ușoare sunt cele anti-inflamatoare, antioxidante și calmante. Mai multe studii au demonstrat că uleiul esențial de mușețel poate reduce mâncărimea asociată cu erupțiile cutanate, cu pielea uscată și alte iritații ușoare. 

Vreți să folosiți uleiul de mușețel pentru a scăpa de mâncărime? Aplicați-l direct pe zona afectată sau picurați câțiva stropi în cadă atunci când faceți baie. În afară de faptul că iritația va fi puțin mai suportabilă, vă veți simți relaxat și dornic să vă odihniți.

Ulei esențial  de imortele/ Helichrysum pentru eczemă pe față și alte iritații ușoare

Acest ulei este unic, rar, dar cu proprietăți uimitoare – antialergice, analgezice și antiinflamatoare. Reduce senzația de mâncărime și inflamația cauzată de pișcăturile insectelor. În plus, susține eficient sistemul imunitar. Acțiunea sa poate fi și una preventivă, el putând fi folosit cu succes înainte ca iritația să-și facă debutul în forță.

Uleiul de imortele este utilizat în special în procedurile de aromaterapie, dar la fel de bine poate fi inhalat sau aplicat alături de uleiul de măsline ori cocos direct pe zona afectată.

Ulei esențial de trandafir pentru reducerea scărpinării

Acest ulei relaxează mintea și mușchii, ajutând astfel la combaterea nevoii de a suprasolicita o iritație prin scărpinare. Se recomandă inhalarea sa ori folosirea lui într-un difuzor special care-i pulverizează eficient aroma în cameră.

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților