Tratează migrenele cu uleiuri esențiale

Milioane de oameni din toate colțurile lumii acuză zilnic migrene dintr-o varietate de cauze: stres, alergii, oboseală, schimbări hormonale, deficiențe nutriționale, scăderea glicemiei, consum de alcool, constipație etc.

Cele mai frecvente remedii pentru durerile de cap sunt analgezicele, dar acestea vin la pachet cu o serie de efecte secundare neplăcute, inclusiv la nivelul rinichilor și ficatului. În plus, ele nu se adresează cauzei reale.

Uleiurile esențiale constituie însă tratamente eficiente pentru migrene, deoarece vindecă, fără efecte adverse, cauzele ce stârnesc durerea. Nu se limitează doar la ameliorarea temporară a disconfortului. În plus, cu ajutorul unui difuzor puteți controla foarte fin doza, ajustând cantitatea necesară pentru tipul de migrenă pe care îl experimentați.

uleiuri-esentiale-pentru-migrene

Cele mai utile uleiuri esențiale pentru migrene

Acest ulei are un efect răcoritor de durată atunci când este aplicat pe piele. Inhibă contracțiile musculare și stimulează fluxul sanguin la nivelul frunții. Când este aplicat pe frunte și pe tâmple dizolvă pur și simplu durerile de cap.
Într-un studiu controlat-placebo realizat în anul 1996 pe un eșantion de 41 de pacienți (și 164 atacuri de migrene), uleiul de mentă a fost aplicat local la 15 și 30 de minute după debutul durerii de cap. Participanții au raportat ameliorarea durerii în urma expunerii la uleiul esențial de mentă. Aceasta s-a dovedit a fi o alternativă mai bine tolerată și mai rentabilă decât terapiile medicale convenționale. Nu s-au înregistrat efecte adverse.

Mic truc

Pentru îmbunătățirea circulației sangvine, ameliorarea durerii și tensiunii, diluați două – trei picături de ulei esențial de mentă cu ulei de nucă de cocos și frecați ușor în zona umerilor, frunții și în spatele gâtului. Pentru cele mai bune rezultate în combaterea stresului și re-dobândirea echilibrului, desfaceți un cocktail puternic de 12 uleiuri esențiale, inclusiv mentă – PURESSENTIEL ROLL-ON ANTISTRES FL*5ML.

Acest ulei are proprietăți terapeutice prețioase. Induce starea de relaxare, ameliorează tensiunea și stresul. Funcționează asemenea unui agent sedativ, calmant, anti-depresiv, anxiolitic, anti-anxietate. Noile cercetări arată că uleiul de lavandă este eficient și în tratamentul problemelor de factură neurologică. Linalool-ul și acetatul de linalis, două elemente de bază ale acestui ulei, sunt absorbite rapid prin piele și acționează în direcția bunăstării sistemului central nervos, fiind astfel eficiente în tratarea migrenelor cauzate de tulburări de anxietate.
Lavanda combate insomnia și starea de neliniște, ambele fiind factori declanșatori majori pentru migrene. De asemenea, lavanda reglează nivelul de serotonină și reduce astfel durerea resimțită în atacurile de migrene.
Un studiu realizat în 2012 a demonstrat că uleiul esențial de lavandă este o modalitata eficientă și sigură în gestionarea migrenelor.

Mic truc

Pentru îmbunătățirea calității somnului, reducerea stresului și combaterea migrenelor folosiți Spray aerian, Rest and Relax, cu 12 Uleiuri Esențiale, PURESSENTIEL , 75 ML.

Eucaliptul funcționează ca un expectorant. Curăță corpul de toxine și microorganisme periculoase. Facilitează deschiderea căilor respiratorii nazale și elimină presiunea sinusurilor, cauze ce pot declanșa migrene foarte dureroase. În plus, eucaliptul promovează un echilibru emoțional și stimulează crearea unei stări de spirit pozitive.
Un studiu clinic apărut în publicația "Medicamente alternative și complementare documentate" arată că inhalarea uleiului de eucalipt poate combate durerea simțitor și poate reduce tensiunea arterială.
Un alt studiu realizat în 2011 în Israel a demonstrat că pacienții cu afecțiuni respiratorii expuși la uleiul esențial de eucalipt au înregistrat îmbunătățiri majore, într-un timp scurt. Eucaliptul are proprietăți antibacteriene, antivirale și antimicrobriene ce ameliorează presiunea sinusurilor cauzată de un răspuns inflamator.

Mic truc

Pentru combaterea migrenelor folosiți Roll-on pentru dureri de cap, PURESSENTIEL Headache, cu 9 uleiuri esențiale, 5 ml. Aplicați local pe piept, spate, gât, tâmple și frunte.

Principalii factori care duc la declansarea durerilor de cap sunt
Stresul
Pentru 33% dintre cei afectati
Pentru 33% dintre cei afectati
Read More
Oboseala
Pentru 21% dintre cei afectati
Pentru 33% dintre cei afectati
Read More
Supararea
Pentru 12% dintre cei afectati
Pentru 33% dintre cei afectati
Read More
Cum acționează uleiurile esențiale pentru migrene?

Fiecare tip de migrenă poartă un factor declanșator în spate. O cauză majoră în rândul femeilor ține de modificările hormonale. Alte femei acuză dureri de cap în sarcină sau la menopauză. Uleiurile esențiale de mentă, eucalipt și lavandă reprezintă un tratament delicat și natural pentru aceste condiții, calmând eficient durerea.

O altă cauză a migrenelor supărătoare este stresul, care poate fi pus la pământ cu ajutorul aromelor inconfundabile de mentă și lavandă. Levănțica funcționează ca un sedativ fin și ajută în caz de insomnie sau modificări în rutina somnului, ce atrag după ele dureri de cap severe.

Migrenele pot fi de asemenea rezultatul eforturilor fizice intense, alergiilor, sinuzitei, congestiilor nazale, anumitor stimuli senzoriali și chiar diete alimentare. Toate aceste cauze pot fi minimizate sau chiar eliminate cu ajutorul uleiurilor esențiale minunate de menta, lavanda sau eucalipt.

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților