Uleiuri esențiale pentru păr

cresterea-parului---tips-and-tricks--uleiuri-esentiale

Fiecare persoană se luptă cel puțin o dată în viață cu una dintre cele mai comune afecțiuni ale părului – mătreață, căderea părului, lipsa volumului, păr uscat și degradat etc.

Există o gamă vastă de produse clasice pe piață care sugerează că sunt remediul de succes pentru fiecare dintre aceste afecțiuni ale podoabei capilare, însă în multe situații efectul se dovedește a fi contrar spuselor sau de scurtă durată. Toate aceste tratamente au un preț relativ ridicat, în timp ce uleiurile esențiale sunt un remediu ieftin și cu rezultate garantate.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr

Ulei esențial de lavandă

Studiile arată că uleiul esențial de lavandă stimulează creșterea părului. Are proprietăți antimicrobiene și poate fi folosit pentru a combate afecțiunile bacteriene și fungice.

Calmează scalpul, hidratează părul și pielea uscată a capului. În plus, pentru că stresul emoțional este un factor ce poate contribui la subțierea firului de păr, uleiul de lavandă poate fi folosit pentru a crea un mediu liniștit, fără stres.

Ulei esențial de rozmarin

Este unul din cele mai bune uleiuri pentru creșterea părului și creșterea rezistenței părului. Stimulează metabolismul celular, care duce la creșterea părului.

Studiile arată că rozmarinul funcționează asemenea minoxidilului, un tratament convențional împotriva căderii părului. De asemenea, uleiul esențial de rozmarin previne chelia, încetinește procesul de albire, tratează mătreața și hidratează scalpul uscat.

Ulei esențial de mușetel

Este excelent pentru păr, deoarece adăuga strălucire și moliciune părului. Poate fi folosit pentru a deschide nuanța părului în mod natural – așa cum arată aceste studii.

Statisticile demonstrează că 50% dintre femei aleg să își vopsească părul regulat, însă produsele convenționale pentru deschiderea nuanței conțin substanțe chimice toxice. În schimb, uleiul esențial de mușețel este o alternativă mai sănătoasă.

Ulei esențial de lemn de cedru

Ajută la stimularea foliculilor de păr prin creșterea circulației la nivelul scalpului. Este excelent pentru creșterea părului și poate întări firele subțiri, precum și diferite tipuri de alopecie. Un studiu realizat în Scoția a demonstrat că uleiul esential Cedarwood poate îmbunătăți simptomele de alopecie.

Ulei esențial de salvie

Un ester important din uleiul de salvie reduce inflamația pielii și reglează producția de grăsime în piele. Uleiul esențial de salvie funcționează ca remediu natural pentru erupții cutanate.

În plus, ajuta la ameliorarea hormonilor de stres și echilibru. Trei tipuri de cădere a părului pot fi asociate cu nivelurile ridicate de stres: efluvium telogen, tricotilomania și alopecia areata.

Ulei esențial Lemongrass

Acest ulei are proprietati vindecatoare și funcționează excelent pentru curățarea scalpului. Poate întări foliculii de păr și calmează pruritul de la nivelul scalpului.

Un studiu din 2015 a arătat că aplicarea uleiului esențial de Lemongrass scade semnificativ mătreața după 7 zile de aplicare topică.

Ulei esențial de mentă

Acest ulei ajută la stimularea scalpului, tratarea mătreții, tratarea păduchilor, grație proprietăților antiseptice puternice. Studiile arată că uleiul esențial de mentă ajută la creșterea părului.

Într-un studiu realizat in 2014, aplicarea topică a uleiului esențial de mentă timp de 4 săptămâni a arătat efecte uimitoare pentru creșterea părului, creșterea grosimii dermice, a numărului de foliculi și adâncimii acestora.

Ce avantaje oferă uleiurile esențiale pentru păr?

1. Hidratează părul în profunzime

Uleiurile esențiale se absorb cu ușurință în părul tratat chimic, deshidratat sau uscat, restabilindu-i frumusețea și strălucirea naturală. Utilizând săptămânal o mască din uleiuri esențiale, părul tău va fi mai catifelat și mai strălucitor. În același timp poți integra câteva uleiuri esențiale hrănitoare în balsam, masca de păr sau în spray-ul de uz zilnic.

2. Regenerează părul

Multe uleiuri esențiale populare au capacitatea de a regenera în proporții minime de 50% părul degradat sau procesat chimic, oferindu-i mai multă elasticitate și un aspect mai sănătos.

3. Asigură efecte garantate

Dacă te-ai săturat să încerci diferite tratamente scumpe care n-au dat niciun rezultat, uleiurile esențiale sunt asimilate cu ușurință de către păr, fiind în același timp un remediu sigur și foarte accesibil.

4. Stimulează creșterea părului

Utilizarea periodică a uleiurilor esențiale acționează precum un tonic ce stimulează creșterea părului, oferindu-i acestuia toate vitaminele și nutrienții de care are nevoie un păr puternic, lung și sănătos.

5. Reduc mătreața și iritațiile scalpului

Uleiurile esențiale potrivite, precum uleiul de mentă sau cel de lavandă, s-au transformat de-a lungul timpului în uleiuri esențiale de top în combaterea iritațiilor scalpului, cât și a mătreții.

Astfel, dacă te confrunți cu un scalp sensibil, care suferă ca urmare a poluării zilnice, a prelucrării și stilizării excesive sau a excesului de mătreață, asigură-te că folosești săptămânal o mască din aceste uleiuri esențiale sau adaugă în șamponul tău câteva picături de ulei esențial și bucură-te de efecte.

Mici trucuri

  • Utilizează întotdeauna uleiurile esențiale în diferite combinații cu uleiuri vegetale (ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de migdale etc.) pentru a stabili o concentrație optimă și echilibrată. Părul va absorbi toți nutrienții necesari, inclusiv pe cei de origine vegetală, oferind părului mai multă hidratare și mai mulți nutrienți.
  • Evită să combini uleiurile esențiale cu apă, deoarece densitatea ridicată a uleiurilor le va face să plutească la suprafața amestecului, riscând să pierzi esența.
  • Aplică uleiurile esențiale pe părul uscat pentru o putere mai mare de absorbție și pentru un efect mai intens.
  • În cazul măștilor cu uleiuri esențiale, lasă-le cel puțin 30 minute – o oră sau chiar și peste noapte. Astfel, ele vor pătrunde mai bine în păr.
  • Prepară-ți singură un elixir de păr împotriva vârfurilor despicate, folosind câteva picături de ulei de măsline, ulei de cocos, ulei esențial de lavandă, mentă și Ylang Ylang.
  • De fiecare dată când aplici un tratament cu uleiuri esențiale de la rădăcină, masează scalpul ușor timp de câteva minute pentru ca uleiurile să pătrundă în piele. În plus, masajul scalpului stimulează creșterea părului și ajută la relaxarea mentală.
Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților