Uleiuri esențiale pentru tratarea răcelilor

tratarea racelilor cu uleiuri esentiale

Cunoaștem cu toții acea stare de epuizare, frisoane, dureri în tot corpul, cefalee, nas înfundat și tuse. Este o răceală … sau, mai rău – poate fi debutul unei gripe. Înainte de a vă îndrepta pașii spre farmacie, pentru soluții de sinteză ce ascund multe efecte secundare, ce ar fi să încercați un remediu natural?

Uleiurile esențiale se dovedesc a fi tratamente eficiente, capabile să amelioreze simptomele neplăcute ale răcelii, să elimine virusurile din jur și să ajute la întărirea sistemului imunitar.

O simplă răceală se transmite prin aer și poate fi rezultatul a peste 20 virusuri diferite care atacă sistemul respirator. Uleiurile esențiale pot fi difuzate în aer pentru a ține virusurile la distanță, dar în același timp vă ajută să vă relaxați și vă induc o stare plăcută.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru răceală

Ulei esențial de lavandă

Uleiul de lavandă este una din cele mai iubite esențe parfumate. Relaxează profund și inspiră gentilețe. Este deosebit de util pentru afecțiunile respiratorii, pentru gripă, răceală, sinuzită și tuse.  

Pentru decongestionarea nazală aplicați câteva picături de ulei esențial de lavandă pe piept, sinusuri și gât, iar pentru dureri folosiți-l în sesiuni de masaj.

Ulei esențial de lămâie

Lămâia este considerată ingredientul minune pentru tratarea gripei și reducerea febrei. Este un tonic puternic. În plus, uleiul esențial de lămâie constituie un tratament excelent pentru oboseală. Are proprietăți antibacteriene, antioxidante și inflamatoare, ceea ce îl face ideal pentru combaterea virusurilor, pentru minimizarea simptomelor neplăcute ale gripei, cum ar fi tuse, congestie, umflarea glandelor și dureri corporale.

Mic truc: Puteți folosi coaja de lămâie pentru a dezinfecta diverse suprafețe, mai ales atunci când vă confruntați cu o răceală sau gripă.

Ulei esențial de mentă

Multe produse destinate tratării afecțiunilor respiratorii conțin acest ulei peppermint. Mentolul este un extract din mentă care atunci când este inhalat crează o senzație răcoritoare ce calmează și anesteziază gâtul dureros.

Un studiu realizat în anul 2013 a arată că atunci când o persoană sănătoasă folosește ulei esențial de mentă, mușchii bronhici îi sunt cuprinși de o stare de relaxare. Acest lucru poate explica de ce uleiul esențial de mentă ameliorează respirația la persoanele răcite, care tușesc greu.

Ulei esențial de scorțișoară

Deși puține persoane ar asocia acest condiment prețios cu proprietăți medicinale importante, autorii unui studiu din 2017 au descoperit că scorțișoara poate proteja împotriva germenilor care cauzează probleme respiratorii. 

Uleiul esențial de scorțișoară are proprietăți anestezice, antiseptice, antimicrobiene și antioxidante, ceea ce îl face să fie ideal pentru tratarea răcelilor.

Ulei esențial de eucalipt

Poate că ați folosit acest tip de ulei esențial, dar nu v-ați dat seama. El se găsește în numeroase medicamente eliberate fără prescripție medicală, pentru tratarea răcelilor.

Un studiu publicat în revista Alternative Medicine  a constatat că eucaliptolul, ingredientul cheie al acestui ulei, are un efect antimicrobian și poate lupta puternic împotriva bacteriilor și virusurilor ce provoacă gripe și răceli sau complicații ușoare ale acestora. Eucaliptolul ajută de asemena la reducerea inflamației, ameliorarea durerilor și eliberarea presiunii în caz de tensiune musculară, toate acestea fiind efecte binecunoscute ale răcelilor.

Uleiul esențial de eucalipt conține 72% eucaliptol, ceea ce îl face să fie un remediu eficient pentru tuse și respirație greoaie. În afară de inhalații cu eucalipt, puteți să-l folosiți în terapii aromatice și masaje ușoare.

Ulei esențial din arborele de ceai

Acest ulei de arbore de ceai dovedește caracteristici antiseptice, antivirale și antimicrobiene. Funcționează excelent în cazul răcelilor cu tuse, dureri în gât și congestii bronșice. Poate fi folosit de asemenea ca dezinfectant natural, pentru a elimina germenii din aer și de pe diverse suprafețe. Inhibă dezvoltarea bacteriilor nefaste ce pot cauza infecții ale sinusurilor și probleme respiratorii.

Concluzie uleiuri esențiale beneficii pentru răceală

Natura este foarte generoasă cu noi și ar trebui să conștientizăm mai mult acest lucru. Natura ne oferă soluții de tratament organice, fără efecte secundare.

Oricine a experimentat la un moment dat o răceală, știe cât de neplăcute sunt simptomele sale. Dar cu cu uleiurile esențiale potrivite, care sunt o alternativă mai sănătoasă la medicamentele sintetice atât de brutale cu organismul nostru, procesul de vindecare va fi accelerat și mai eficient.

Nu știți pentru ce tip de ulei esențial să optați?

Din fericire, acum nu mai trebuie să alegeți! 

Căutați produsele Puressentiel care sunt adevărate cocktailuri de esențe sănătoase pentru tratarea susținută a răcelilor.

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților