Scrub-ul sau exfolierea prin folosirea uleiurilor esențiale

Scrub-ul sau exfolierea presupune folosirea unor ingrediente abrazive, cum ar fi zahărul, sarea sau nisipul pentru a descompune, curăța și îndepărta stratul exterior al pielii, bogat în celule moarte. Există o mulțime de soluții pentru gomaje și scrub pe bază de elemente chimice, pe care le puteți înlocui cu soluții naturiste, având în centru uleiurile esențiale.

Scrub natural: beneficii pentru piele

Exfolierea pielii și gomajele cu uleiuri esențiale au o mulțime de beneficii pentru piele: stimulează în mod natural circulația și curăță pielea de toxine și bacterii. În plus, îndepărtarea stratului exterior al pielii permite regenerarea acesteia și apariția unui strat strălucitor , mai sănătos. În general, rezultatele se pot observa imediat. 

Această operațiune revitalizantă printr-un masaj ușor poate de asemenea să minimizeze ori să combată apariția ridurilor, liniilor fine și chiar a celulitei.

Folosirea uleiurilor esențiale în formulele pentru scrub și gomaje, promovează o stare de spirit pozitivă – calm, concentrare și pace mentală. Sunt minunate pentru piele, ajută la combatarea acneei, netezesc tenul, oferă o  senzație răcoritoare și luptă eficient împotriva semnelor de îmbătrânire.

Rețineți: indiferent pentru ce mix de exfoliere pe bază de uleiuri esențiale optați, este important ca operațiunea să fie precedată de o bună hidratare a pielii, printr-un complex de ingrediente nutritive.

Atunci când pregătiți o rețetă pentru scrub și gomaje pe bază de uleiuri esențiale, puteți folosi sarea, care este mai abrazivă și care calmează eczemele și psoriazisul sau zahărul, recomandat pentru pielea normală, uscată și sensibilă. Acesta este blând și oferă hidratarea de care aveți nevoie.

scrub si exfoliere cu uleiuri esentiale

Uleiuri esențiale pentru scrub natural pentru față și scrub de corp

Unele din cele mai eficiente uleiuri esențiale incluse în rețete pentru exfoliere și gomaje sunt acestea:

Uleiul esențial de lavandă

Levănțică are un miros parfumat și pare să fie unul din cele mai iubite uleiuri esențiale de către femeile care urmează un ritual consecvent de îngrijire. Acest lucru nu este de mirare, dacă ne gândim la proprietățile acestei plante miraculoase. Lavanda este frecvent folosită în rutinele de îngrijire a pielii datorită naturii sale gentile și proprietăților vindecătoare. Este calmantă, liniștitoare și o soluție eficientă de regenerare a pielii. 

Ulei esențial de tămâie/ Frankincense

Acest ulei atât de prietenos cu pielea, elimină impuritățile și redă strălucirea. Susține și stimulează celulele, făcând  pielea să devină mai sănătoasă și mai tânără. Este recomandat în special pentru față.

Ulei esențial de geranium

Acest ulei oferă beneficii remarcabile pentru piele. Calmează, însănătoșește, întinerește și oferă strălucire pentru pielea ternă. Geranium este deseori inclus în numeroase formule și produse de îngrijire a pielii tocmai datorită proprietăților sale uimitoare, dovedite în această direcție.

Ulei esențial de lemn de santal

Acest ulei prețios, deseori oferit la un preț mai mare, comparativ cu alte tipuri de uleiuri esențiale, stimulează obținerea unui aspect tânăr al pielii. Santalul poartă cu sine proprietăți astringente și emoliente. Ajută la netezirea și relaxarea pielii.

Ulei esențial de arbore de ceai

Cunoscut și sub denumirea de Malaleuca, acest ulei esențial  este deseori venerat de femeile frumoase pentru proprietățile sale de curățare și regenerare a pielii. Este recomandat pentru utilizare frecventă în cazul pielii predispuse la explozii acneice. Malaleuca este un ingredient puternic ce poate provoca iritații la anumite persoane. De aceea, se recomandă testarea sa pe o porțiune mică a pielii, dacă nu l-ați mai utilizat anterior. 

Cunoscând aceste uleiuri esențiale eficiente pentru scrub și exfoliere, puteți crea diferite rețete de exfoliere, în asociere cu un agent cum ar fi sarea, zahărul, zațul de cafea, mălaiul etc.

O altă opțiune este să căutați produsele Puressentiel, care conțin un mix de uleiuri esențiale, tocmai bune pentru o exfoliere minuțioasă a pielii, cu rezultate vizibil îmbunătățite.

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților