Potrivit unui studiu clinic publicat online în 2017, din 98 de uleiuri esențiale recomandate pentru utilizare locală, 88 acționează inclusiv în direcția combaterii și vindecării infecțiilor pielii.

Ce avantaje aduc uleiurile esențiale pentru ten?

1. Uleiurile esențiale au proprietăți anti-îmbătrânire

Uleiul esențial de lămâie minimizează apariția semnelor de îmbătrânire, protejează pielea de razele solare (ce accelerează procesul de îmbătrânire) și reduce presiunea oxidativă de la suprafața pielii. Aceste lucruri au fost confirmate în urma unui studiu publicat în anul 1999.

2. Uleiurile esențiale sunt eficiente pentru tenul acneic

Un studiu clinic a demonstrat că uleiul esențial de arbore de ceai contribuie la reducerea inflamației cauzate de acnee. În plus el are mai puține efecte secundare, în comparație cu peroxidul de benzoil, medicamentul sintetic utilizat cel mai frecvent în tratamentele împotriva acneei.

3. Uleiurile esențiale conțin antioxidanți

Aplicarea topică a mai multor uleiuri esențiale poate proteja pielea de radicalii liberi nocivi. Un studiu publicat în ianuarie 2013 arată că uleiurile esențiale de oregano, cimbru și busuioc mențin pielea sănătoasă, ținând la distanță bacteriile și alte microorganisme nocive.

4. Aceste uleiuri pentru față sunt antifungice naturale

Un alt studiu clinic publicat în 1996 a confirmat faptul că geranium, portocalul, palmarose și lemongrass-ul sunt uleiuri esențiale active împotriva a 12 tulpini de ciuperci dăunătoare și pot inhiba extinderea acestora.

5. Uleiurile esențiale reduc inflamația

Acest avantaj este la rândul său demonstrat de un studiu realizat în anul 2014, care arată că uleiul esențial de rozmarin este bogat în antioxidanți și reduce inflamația la nivelul pielii, stimulând circulația. Acest lucru se datorează proprietăților oxidative de protecție naturală a uleiurilor esențiale.

Cum se folosesc uleiurile esențiale pentru ten?

Există două modalități principale:

  • Ulei bio de față. Pur și simplu mixati uleiul esențial cu un alt ulei purtător (măsline, cocos etc) sau diluați-l cu apă. Aplicați pe față.
  • Mască de față. Picurați câțiva stropi de ulei esențial în masca obișnuită de față și aplicați pe ten.

Există sute de uleiuri esențiale și practic vorbind nici nu ați putea să le folosiți pe toate. Totuși, puteți opta pentru formule combinate, cum sunt produsele Puressentiel ce conțin multiple esențe.

Cele mai eficiente și utilizate uleiuri pentru ten

Uleiuri cosmetice de arbore de ceai – sunt foarte utile în combatarea și tratarea acneei. Au acțiune antibacteriană și mențin pielea curată. Funcționează ca o barieră împotriva noilor posibile erupții.

Ulei esențial de lavandă: are puternice proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate reduce iritațiile pielii, roșeața, decolorarea. Restabilește tonul natural al pielii și face tenul mai luminos.

Ulei de față cu esență de măceșe: ideal pentru riduri. Conține antioxidanți și acizi grași esențiali ce ajută la regenerarea celulară, făcând ridurile să dispară.

Ulei pentru coșuri – esență salvie – perfect pentru vindecarea cicatricilor. Este antibacterian și eficient împotriva microorganismelor ce provoacă apariția coșurilor. Un studiu clinic a arătat că uleiul de salvie este eficient împotriva Stafilococului auriu.

Ulei hidratant esențial de rozmarin – pentru curățare temeinică. Conform unui studiu realizat în anul 2014, uleiul de rozmarin stimulează circulația, reduce inflamatia și protejează pielea împotriva bacteriilor nefaste.

Ulei esențial pur de lămâie. Este unul din cele mai bune uleiuri aromate pentru riduri. Un alt studiu clinic  realizat în anul 1999 a arătat că uleiul esențial de lămâie ar putea reduce efectele stresului oxidativ și nitrosativ asupra tenului. Când se aplică local, el inhibă reacția radicalilor liberi ce produc indiciile de îmbătrânire.

Uleiul de santal este eficient pentru acnee și erupții cutanate. Un alt studiu a arătat inclusiv faptul că uleiul de santal este un agent chemopreventiv pentru cancerul de piele, el inhibând și minimizand riscul declanșării acestei boli cumplite.

Uleiul esențial Frankincense, de tămâie este eficient pentru cicatricile și petele inestetice pe care le lasă acneea.

Ce spun clienții noștrii?
Părerile clienților